[ T H E   R I V A L ] 

 

 

The Rival (25) beheerde een van de meest beruchte warez, crackz en hackz sites in Nederland. Je kon er illegale versies vinden van commerciŽle software, registratie-codes voor veelgebruikte shareware programma's en hack-ware zoals de Credit Probe creditcard numbergenerator. Met dit programma kun je valide maar niet bestaande creditcard nummers genereren, waarmee je online van alles en nog wat kan kopen. 'Shop till you drop,' zoals The Rival het programma aankondigde. De pers kreeg er lucht van en The Rival verwijderde het programma van zijn HideOut. Zijn provider Xs4all nam maatregelen toen The Rival gekraakte versies van de commerciŽle software Eudora Pro 3.0 en Norton Commander 95 online aanbood. Hij kreeg per e-mail een verzoek de 'illegale bestanden te verwijderen'. Wegens deze problemen en tijdgebrek sloot The Rival begin december zijn site. Om alle bestanden vervolgens over te dragen aan Viper, een soulbrother uit BelgiŽ. Bij wijze van een afscheid voert The Rival ons nog ťťn keer langs zijn favoriete bookmarkz.

Exclusief bij Shift de URL van zijn erfenis:

http://www.ping.be/~pin01114/crack.htm

De Belgische internetprovider PING heeft Vipers site afgesloten. The Rival zal daarom zijn oude HideOut binnen afzienbare tijd in ere herstellen. Wanneer precies zal in Shift Mail bekend worden gemaakt.

Update: The Rival heeft zijn Hide-Out heropend.

    "Een zoekopdracht op 'hacking' of 'warez' levert bij de gemiddelde searchengine doorgaans een lange lijst met homepages op. Bezoek je enkele van de gevonden sites, dan blijkt al snel dat de meeste allang niet meer bestaan, of alleen maar wat stoffige informatie bieden over het fenomeen hacken of warez. Zoek je echter dieper tussen al die links, dan kom je al snel bij de interessantere sites terecht. Hier volgen enkele voorbeelden...

 

Een site waar ik veel plezier aan heb beleefd, is de homepage van Damaged Cybernetics Research and Development. Hier vond ik ooit een programma waarmee je niet meer verbannen kon worden op een IRC chatkanaal. Reuze handig :) Daarnaast staan er ook enkele handige javascripts op de webdevelopment page en is er een pagina over het kopiŽren van audiocd's.


Een andere site die onmisbaar is voor de beginnende anarchist is Silicon Toad Unveils: The Infinity Void. Zoek je een virus, een manier om het netwerk van je baas te kraken of andere ongein, dan zit je hier op de juiste site. Daarnaast is er nog een lading aan interessante files te vinden in The Infinity Archive.

Zoek je de nieuwste versie van de Norton Utilities, Windows 95 en meer van die pakketten, dan kun je natuurlijk via je Planet Internerd account naar Escom surfen en het pakket kopen (met je illegale creditcard?) maar welke thuisgebruiker koopt er tegenwoordig nog software? Het is veel interessanter om het gratis te verkrijgen via internet. Kijk om te beginnen eens bij Lmax's W@rez Page. Misschien allang bekend bij velen gezien het feit dat hij al enige tijd in de Top 10 van Nedstat staat met ongeveer 3500 hits per dag. Try it anyway, want de lijst van links, patches en hacks mag er zijn.


Een andere onmisbare bron van software zijn de nieuwsgroepen. De meeste mensen hebben vast wel eens rondgedoold in alt.binaries.pictures en alt.binaries.nude. Ook leuk, maar daar zul je niet snel software aantreffen. Eerder 'hardware'. De laatste versies van Windows 95, Microsof(t) Office en populaire pakketten als Eudora Pro, PC Anywhere en de Norton Utilities vind je als eerste in de alt.binaries.warez.ibm-pc nieuwsgroep.

Het is werkelijk ongelofelijk hoeveel megabytes er hier per dag voorbij razen zonder dat iemand er wat aan doet. Zouden ze bij justitie soms geen nieuwsgroepen kunnen ontvangen of halen ze zelf al hun software daar weg? Ik haalde in ieder geval een hoop van de files voor mijn Hideout uit alt.binaries.cracks en alt.2600.crackz. Spellen staan in alt.binaries.games. Wees er wel op voorbereid dat er zo'n 1500 berichten per dag in deze groepen worden gepost en dat er een hoop rotzooi tussen zit.

Mijn bookmarks bestaan gelukkig niet alleen uit links naar illegale sites en tonnen software. Camera's op het Net hebben ook altijd mijn interesse gehad. Insiders zullen wel weten waarom deze camera mijn absolutie favoriet is. Meer camera's vind je bij Leonard's Cam World en The Ultimate Camera Page. Wil je weten waar die camera's precies staan, dan kan de Mapquest Interactive Atlas je misschien verder helpen.


Op TV gebied ben ik een beetje blijven steken bij de helden uit mijn jeugd: The A-Team. Vandaar ook dat The A-Team homepage niet mag ontbreken tussen mijn bookmarks. Word gelijk lid van de Golfball Liberation Army als je er toch bent. Wil je daarnaast ook nog eens net zo handig worden als MacGyver dan is de MacGyver homepage onmisbaar. Dit was trouwens de allereerste pagina die ik bezocht op het Web.

Tot slot nog de top 5 van sites die ik bijna elke dag bezoek.
1. De absolute nummer 1, zou eigenlijk 24 uur per dag op mijn scherm moeten staan.
2. Legale software in overvloed.
3. Gaat het vriezen of gaat het dooien?
4. Onmisbaar.
5. Voorlopig nog een van de betere warezsites  


 
 


   © 1996 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.