[ B A S   V A N   R E E K ] 

 

 

Op zijn vijftiende besloot hij nooit meer naar school te gaan. Bas van Reek (33) belandde in de kunst. Hij was fotograaf, kunstverhuurder, maar ook programmeur en heeft als illustrator voor onder meer Esquire, Avantgarde, Playboy en Rails gewerkt. Nadat hij eenmaal met zijn eerste website Bas van Reek Art Building op 1 februari 1995 Cool Site of the Day was geworden, trad de kunstmoeheid in. Van Reek besloot reisleider te worden. Een reisleider van zijn woonplaats Amsterdam in de virtuele stadstoer The Channels, waar uitgeverij Wegener Arcade enkele maanden geleden een belang in nam. Te gast bij SHIFT neemt hij ons nu mee naar zijn persoonlijke bookmarks.

  "Hmm, Mijn favoriete bookmarks. Eerlijk gezegd heb ik die bijna niet. Het is zelfs zo erg dat ik de laatste tijd bijna niet meer surf. Het is bijna hetzelfde als met een encyclopedie. Ik kocht een tijd geleden Encarta speelde daar twee dagen intensief mee, liet mooie geluiden, filmpjes foto's en andere media op die cd-rom aan vrienden en bekenden zien en vervolgens werd hij nog maar zelden geraadpleegd. Internet is voor mij steeds meer hetzelfde verhaal.

 

Ik lees dagelijks uiteraard de Daily Planet en regelmatig IDG's Webwereld en Computable. Ik gebruik internet dan ook nauwelijks als consument maar als producent. Dus de laatste ontwikkelingen van Microsoft en Netscape. Kijk regelmatig op Shareware.com en haal vervolgens de toegangscodes op bij The Rival. (Vraag me af wanneer justitie hier een keer ingrijpt). Lees een nieuwsgroep over Javascript en HTML.

Op kunstgebied zitten we nu echt niet meer te wachten op kunstenaars die hun plaatjes inscannen en op het Net zetten. Kijk maar eens naar LOVE van Group Z en ADAWEB. Waar het Net het medium is. Wat dat betreft wel eens ideeŽn uitgewisseld met een curator van het Stedelijk museum. Daar begrijpen ze er helemaal niets van. Hebben een informatie-site laten maken en enkele, weliswaar beroemde kunstenaars, die nog nooit een muis hebben vastgehad wat flauwe internet dingetjes laten maken. Jammer, gemiste kans.


Toch valt er ook veel te lachen op internet. Onlangs ging de AUB uitkrant online. In vele kranten tot aan de voorpagina van de Volkskrant aan toe werd geadverteerd. De site werkte echter niet. De hele interface begon vreemd te knipperen en de link naar de database werkte niet eens. Ja, dat is lachen. Een vermogen aan een advertentiecampagne uitgeven waarmee je eigenlijk roept: 'kom eens op onze site kijken hoe stom we zijn.' Geweldig, leuk dat internet.


Enkele weken geleden was Herman Brood 'live' op het Net in verband met zijn vijftigste verjaardag. Om de minuut komt 1 plaatje binnen. Op de lokale televisie zie ik Brood beeldvullend en met geluid! Ik had er graag bij geweest. Was echter te laat thuis en had geen kaarten gehaald. Kom er vast wel in, dacht ik. Niet dus, Paradiso was helemaal vol. Terwijl ik juist zin had om weer eens goed ten onder te gaan. Paar jaar geleden heb ik een persoonlijke cursus van Herman gehad hoe je dat spul op een fatsoenlijke manier het lichaam in krijgt. Tevergeefs, want sinds The Channels leef ik iets te geregeld.


Goed, genoeg bespiegelingen. Hier dan nog een aantal 'personal favorites': 1.Latest Hubble telescope pictures en NASA 2.Internet Movie Database 3.Jiskefet 4.Discovery Channel 5.Killer websites  


 
 


   © 1996 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.