ezelsoor
DE//BOOKMARKS.VAN:
  [ P E T E R   V A N   D I J K ]  pijltje

 

 
(mugshot) Peter van Dijk (1981) kraakte vorig weekend verscheidene homepages van IDG-sites. 'Too bad for you!!! The page has been hacked by the Nijntje Gang!' IDG nam de hack sportief op, want van veel schade was geen sprake. Van Dijk werd desalniettemin in de kraag gevat, maar daar had hij dan ook voldoende sporen voor achter gelaten. Bij Shift vertelt Van Dijk zijn verhaal en gaat hij in op het fenomeen homepage-hacken. Vooral nu The Nijntje Gang op zijn beurt is gehackt door de Metro Gang. De cirkel is weer rond.   "Niets is zoals het lijkt. Alles is onverwacht. Slechts enkele van de wijze lessen die ik heb geleerd in de afgelopen jaren, sinds ik ben begonnen met hacken. Een voorbeeld: je zou denken dat een uitgeverij van enkele bekende computerbladen wel wat kennis op het gebied van beveiliging in huis zou hebben. Fout gedacht. Ik wist binnen een minuut een gat te vinden in de beveiliging, waarmee ik enkele homepages wist te vervangen door een bericht van The Nijntje Gang. Bijzonder? Toch niet. Ik liep laatst nog tegen een site van de Amerikaanse overheid aan met slechtere beveiliging dan IDG.

Nijntje Het lijkt de laatste tijd in de mode te zijn homepages op soortgelijke wijze te hacken. Maar daarnaast ontstaat er nog een rage: doen alsof een homepage gehackt is. Zoals bijvoorbeeld gebeurde bij de politie van Los Angeles waar ook hackers inbraken en de homepage vervingen. Klein detail: de LAPD heeft nooit een homepage gehad. Zitten trouwens nog wel wat gaatjes in die beveiliging...

Dan rijst de vraag: wat is er gebeurd met de hackers van weleer? De hackers die slechts als doel hadden zich een root-account (de account van de systeembeheerder) te verschaffen. De hackers die uit waren op militaire informatie. De hackers die puur uit eigenbelang hackten. Wees gerust - of niet: ze zijn er nog. Maar ze komen niet zo gauw in het nieuws. Als bijvoorbeeld de site van de FBI wordt gehackt, houden ze dat liever stil ;)

Daemon Sinds ik IDG gehackt heb, krijg ik veel mail. Leuke mail: 'Keep up the good hackin''; 'Mooie hack, afgelopen zaterdag.' Vervelende mail: 'Hou nou eens op met je gehack. IDG is hartstikke pissig op je.' (Terwijl ik net Paul Molenaar - directeur van IDG - aan de telefoon had gehad, die er wel om kon lachen). Slijmende mail: 'Leuk gedaan. Kan je me leren hacken? En zou je alsjeblieft van mijn site af willen blijven?' Slechts een kleine bloemlezing. Daarnaast komen er veel bezoekers op het irc-kanaal van The Nijntje Gang: #nijntje (undernet). Kom ook eens langs :)

Genoeg geluld nu. Ik neem aan dat er mensen zijn die dit lezen, die denken: dat zou ik ook wel willen kunnen. Sommigen zullen nog nauwelijks ervaring hebben: kunnen met Netscape of Microsnot Imploder (kots, braak) overweg, misschien een beetje met mIRC. Deze mensen raad ik aan zich eens wat meer te verdiepen in de onderliggende structuur van systemen. Haal eens een boek over Unix. Installeer Linux thuis (goedkoop op CD-ROM te verkrijgen). Linux wordt trouwens ook gedistribueerd door InfoMagic, waarvan ik tegelijk met IDG de homepage verving. Niks meer van gehoord... Mondje dicht dus.

Elvis Voor de mensen die al wat meer ervaring hebben, zijn er op het Net genoeg bronnen van informatie over hacking technieken. Kijk bijvoorbeeld eens op underground.org. Of op de site van Pine Internet, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in beveiliging, dat trouwens zeer slim inspeelde op mijn IDG hack.

Happy hacking - cya l8r.

P.S. Hou KINK FM op de kabel!"   einde

archief
 
 


   © 1997 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.