Binge-watching tijdens de feestdagen

Peaky Blinders

Golden years zijn het voor televisie en 2014 was geen uitzondering. Nieuwe series die er dit jaar bovenuit staken waren True Detective, Fargo en The Affair. Al die goede series ten spijt is het aanbod rond kerst en de jaarwisseling altijd mager. Lopende series hebben hun seizoen afgerond of lassen een break in, zoals The Walking Dead. Terwijl je juist dan tijd hebt. Bij Bright hebben we een vijftal tips voor je en ik voeg er daar nog een paar aan toe die niet eerder op m’n blog aan bod zijn geweest.

Van Zweedse makelij is het scifi-drama Real Humans over een nabije toekomst waarin humanoid robots, in de serie hubots geheten, deel uitmaken van de maatschappij. Dat levert spanningen op en rebellie onder de robots. Dit jaar werd het derde seizoen verwacht maar dat is er niet gekomen.

M’n beste tip is Peaky Blinders (afgebeeld) dat wordt uitgezonden op de BBC. De ijzersterke serie verhaalt over een familiebende in Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog en de opmars van bendeleider Tommy Shelby, vertolkt door Cillian Murphy. Knappe kijker die na de originele openingsscene van de pilot afhaakt. De serie is wel de Britse Boardwalk Empire genoemd, maar heeft geen vergelijkingen nodig. Er zijn twee seizoenen van elk zes afleveringen uit en in 2015 volgt het derde.

Tot slot Marco Polo op Netflix. De teasers en trailers trekken me niet enorm, maar de Aziatische setting is weer eens wat anders en de serie wordt in 4K aangeboden. Laat ik nou net een 4K tv in huis hebben staan om te testen 🙂