vanderzande.com

Icon

"A hunch is creativity trying to tell you something"

Oblivion ****

Oblivion

Eindelijk wat tijd gehad om Oblivion in de bios te zien. Joseph Kosinski’s regiedebuut Tron: Legacy ging gebukt onder een complex script en nog complexere cgi. Geen wonder dat hij de sciencefiction in Oblivion heel realistisch wilde houden. Geen green screens maar echte sets in IJsland. De oude Bugatti ontwerpers die hij in Tron: Legacy nog virtuele lightbikes liet ontwerpen, namen nu het bubbleship voor hun rekening dat ook op 1:1 schaal werd gebouwd. Die aanpak geeft de film meer karakter en doet me denken aan Moon van Duncan Jones, waar Oblivion overigens meer overeenkomsten mee vertoont dan ik hier zal verklappen. Kosinski kreeg het project op de rit toen Tom Cruise interesse toonde in zijn zelfgemaakte graphic novel over het verhaal. Cruise, ik heb toch een zwak voor de man, draagt de film maar overheerst niet. Het mooiste vond ik nog wel het sounddesign, in het bijzonder de geluiden van de vliegende drones die de waterinstallaties op onze verlaten Aarde bewaken. Die klonken als de V8-versie van R2D2. Aardige soundtrack ook, van M83.

Ook gezien:
Hitchcock ***
Upside Down **
Savages **
Dredd ***
Deadfall ***
Jack Reacher ***
Louis CK Oh My God ****
Gangster Squad ***
The Place Beyond the Pines ****
Ecstasy of Order: The Tetris Masters ***
Iron Man 3 ***

Category: Films

Tagged: , , , ,

One Response

  1. […] Dit artikel verscheen eerder op de weblog van Erwin. […]

Welkom

Op de persoonlijke site van Erwin van der Zande. Bedenker en hoofdredacteur van Bright, spoedig het tech platform van het nieuwe RTL Z. Contact: erwin@bright.nl (pgp: D3AB77BC) @evdz of skype 'erwinvanderzande'

Daar word je wijzer van

Onderwerpen

Movie ratings

Notificaties

Vul je mailadres in en ontvang een seintje als er nieuwe posts zijn op deze site.