Stay hungry. Stay foolish. #crtd37

Groucho Jobs

M’n vierde Curated geschenk is deze week gearriveerd bij de abonnees.

“Stay hungry. Stay foolish.” Het waren in 1974 de afscheidswoorden op de achterkant van de Amerikaanse Whole Earth Catalog gepubliceerd door Stewart Brand. Kenmerkend voor de cultuitgave was de notie dat technologie ‘tools’ zijn die je kunnen doen groeien. De schrijvers en lezers waren eind jaren zestig, begin jaren zeventig de nerds onder de hippies. Een van die lezers was Steve Jobs die niet veel later samen met twee vrienden Apple zou oprichten en voorop liep in de opmars van personal computing. Een half leven verder in een toespraak gericht aan afgestudeerden aan de Stanford universiteit in Silicon Valley in 2005, volgens velen zijn mooiste, sluit Jobs af met de woorden van Brand. “Stay hungry. Stay foolish. Ik heb dat mezelf altijd toegewenst. En nu wens ik het jullie toe.” Hij overleed in 2011. Het motto was Jobs op het lijf geschreven. Zijn visie heeft onze levens veranderd. Ook dat van Antoine Tesquier Tedeschi, de Franse oprichter van de online design en art store Hu2, die van het motto deze poster, mooi van eenvoud, ontwierp. Van de originele poster uit 2011 zijn er maar 100 gemaakt. Exclusief voor Curated is de poster herdrukt. Het zijn slechts een paar woorden maar ik hoop dat ze ook jou inspireren.

Je kunt je op mij of een van de andere curatoren abonneren voor 25 euro per kwartaal. Mijn volgende zending is begin juni. Een abonnement cadeau doen kan ook. Bovenstaande foto getiteld ‘Nose Jobs’ is in 1989 gemaakt door Tom Zimberoff.

4 Replies to “Stay hungry. Stay foolish. #crtd37”

  1. De eerste twee kado’s waren mooi, en bruikbaar. De miniboomstamusbstick met de cleartones is vooral geinig. Helaas heb ik met je laatste kado he-le-maal niks. Het spijt me om te zeggen, maar ik ga toch eens kijken of het gras groener is bij de buren…

    1. Daar ben je he-le-maal vrij in. Verrassingen pakken zelden altijd goed uit. Verwacht bij de buren trouwens niet snel weer een camera, dat was een uitzondering heb ik begrepen. Mocht je het geschenk willen ruilen, dan kan dat op de Curated Marktplaats. Maar je maakt me nieuwsgierig: waar heb je naast bruikbaar, mooi en geinig een zwak voor?

  2. Je hebt gelijk. Laten we er van uit gaan dat verandering van spijs doet eten. Wat mij blij maakt. Dingen met een stekker….

Comments are closed.