I Am Love ****

I Am Love

Het was rond de jaarwisseling natuurlijk weer de tijd van de lijstjes, altijd fijn, en film was geen uitzondering. De favorieten van 2010 van Roger Ebert en van Quentin Tarantino check ik altijd, op zoek naar films die ik nog niet niet kende. Eén film die beiden tot de beste van 2010 rekenen is I Am Love. En terecht. Wat een weelde biedt dit Italiaans drama met een hoofdrol voor Tilda Swinton. Schitterende artdirection, prachtige settings in Milaan en rond San Remo en sterk spel van Swinton die weinig woorden nodig heeft om veel gevoel over te brengen. Zelfs het overspel is mooi in beeld gebracht. Tot 11 januari kun je trouwens bij Cinema.nl je eigen lijstje met favoriete films van 2010 inleveren.

Ook gezien:
Cyrus ***

One Reply to “I Am Love ****”

  1. En zo is het! Ik kende m overigens onder titel ‘io sono l’amore’, en daar wordt het alleen maar nog mooier van.
    PS Probeer ook ‘Another Day’ en ‘Drei’. Die laatste film is van de regisseur van Lola Rennt.

Comments are closed.