vanderzande.com

Icon

"A hunch is creativity trying to tell you something"

I Am Love ****

I Am Love

Het was rond de jaarwisseling natuurlijk weer de tijd van de lijstjes, altijd fijn, en film was geen uitzondering. De favorieten van 2010 van Roger Ebert en van Quentin Tarantino check ik altijd, op zoek naar films die ik nog niet niet kende. Eén film die beiden tot de beste van 2010 rekenen is I Am Love. En terecht. Wat een weelde biedt dit Italiaans drama met een hoofdrol voor Tilda Swinton. Schitterende artdirection, prachtige settings in Milaan en rond San Remo en sterk spel van Swinton die weinig woorden nodig heeft om veel gevoel over te brengen. Zelfs het overspel is mooi in beeld gebracht. Tot 11 januari kun je trouwens bij Cinema.nl je eigen lijstje met favoriete films van 2010 inleveren.

Ook gezien:
Cyrus ***

Category: Films

Tagged: , , ,

One Response

  1. En zo is het! Ik kende m overigens onder titel ‘io sono l’amore’, en daar wordt het alleen maar nog mooier van.
    PS Probeer ook ‘Another Day’ en ‘Drei’. Die laatste film is van de regisseur van Lola Rennt.

Welkom

Op de persoonlijke site van Erwin van der Zande. Bedenker en hoofdredacteur van Bright, spoedig het tech platform van het nieuwe RTL Z. Contact: erwin@bright.nl (pgp: D3AB77BC) @evdz of skype 'erwinvanderzande'

Daar word je wijzer van

Onderwerpen

Movie ratings

Notificaties

Vul je mailadres in en ontvang een seintje als er nieuwe posts zijn op deze site.