Bored to Death – Goed verhaal lekker kort

Bored to Death

Mad Men seizoen 3 zit er op. Dexter nadert de finale van seizoen 4. De korte afleveringen van 30 Rock zijn meer een voorafje. Bij Heroes ben ik geloof ik afgehaakt. En het zesde en laatste seizoen van Lost begint pas in februari. Tijd voor een nieuwe serie! Aanrader van de maand is Bored to Death bij HBO, waarvan het eerste seizoen acht afleveringen telt. Er komt een tweede seizoen.
De cast is ijzersterk en vormt een goede combinatie. De hoofdrol is voor Jonathan Ames, gespeeld door Jason Schwartzman, neef van oom Francis Ford Coppola en Nicolas Cage, die we kennen uit diverse films van Wes Anderson. Zijn beste vriend Ray wordt gespeeld door Zach Galifianakis, onlangs nog te zien The Hangover en dadelijk in Up in the Air. Ted ‘Cheers’ Danson speelt George, een uitgever met een zwak voor drank, vrouwen en wiet, die Ames graag in de buurt heeft als klankbord en dealer. Ames is schrijver maar zijn tweede boek, altijd moeilijk, wil niet lukken. Prompt gaat het uit met zijn vriendin en hij plaatst op Craiglist een advertentie als niet-gelicenseerde privé-detective.
De makers noemen de serie een noir-otic comedy. Da’s een knappe omschrijving want Bored to Death laat zich lastig plaatsen. Het film noir gehalte is slechts een alibi, de serie gaat uiteindelijk over de echte grote dingen in het leven: liefde en relaties. De absurdistische, Wes Anderson-achtige stijl plus het feit dat de afleveringen een half uur duren in plaats van 50 minuten maken Bored to Death lekker wacky en licht verteerbaar.