Good ol’ days bij de Oscars

The Artist

Ik heb nog niet alle films en documentaires gezien die voor een Oscar zijn genomineerd, maar met zes van de negen kanshebbers voor Beste Film begin ik aardig op te schieten. De nostalgie druipt er vanaf dit jaar, met films als The Artist, Hugo, Midnight in Paris en War Horse. Alsof het om een bedreigd diersoort gaat en genoemde films willen laten zien dat er niks boven een klassieke Hollywood-film gaat voordat die verdwijnt. Terwijl de filmindustrie nog nooit zo goed heeft gedraaid als nu. Ik zal deze maand vast nog wel een paar genomineerde films zien. Mijn voorlopige Oscar Ballot staat op Facebook. Ben benieuwd naar jouw favorieten.

Recent gezien:
War Horse ***
Jane Eyre ****
The Girl With The Dragon Tattoo ***
The Artist ****
The Descendants ****
A Seperation ****

DMZ: Amerika’s tweede burgeroorlog

DMZ

#72 was het laatste nummer van DMZ. Ik heb zes jaar lang genoten. Een bizar verhaal van Brian Wood over journalist Matty Roth die in New York belandt als Amerika’s tweede burgeroorlog is losgebarsten en vastzit op Manhattan. Prachtig artwork van Riccardo Burchielli, die voor het eerst aan een Amerikaanse comic meewerkte. Trade paperbacks volume 1 tot en met 11 zijn onder meer verkrijgbaar bij Vandal Com-X, het laatste volume 12 zal spoedig verschijnen. Mooi materiaal voor een film of tv-serie.

My First Baby: de buggy

Quinny Yezz

Eve is nu 2 jaar oud. Ze zit nog best graag in een wagentje (of op papa’s nek). Onze Bugaboo Cameleon doet nog steeds trouwe dienst, maar hij blijft wat groot voor achterin de auto. Tijd voor een handzame, lichte buggy. Een eerste verkenning viel vies tegen. Veel buggy’s die helemaal niet handzaam zijn of licht van gewicht. Tot we de Quinny Yezz probeerden, net op de markt verschenen. De draagconstructie oogt als die van een hangstoel. Het zitje is beduidend breder dan in menig andere buggy, Eve zit er heel comfortabel in. Je bestuurt de Yezz met twee vingers, hij weegt slechts vijf kilo. Ingeklapt is ie vrij compact. Enige minput: zonder kind er in kiepert ie wel eens onderuit. Wij hebben de grijze, de andere kleuren zijn nogal heftig.