vanderzande.com

Icon

"A hunch is creativity trying to tell you something"

My First Baby: de fietshelm

Egg

Overdreven vond ik ze, helmen voor kinderen. Totdat ik nu zelf kinderen heb. Eve is net drie geworden en heeft een fiets voor haar verjaardag gekregen. Met zijwieltjes. En lucky her: ze mag meteen een Egg helm testen. Mooie pothelm, geschikt voor straat-, water- en sneeuwactiviteiten, eenvoudig eigen te maken met add-ons en skins, en made in Holland! Ze vindt ‘m zo tof dat ze ‘m ook binnen graag draagt. Zoet.

My First Baby: de bakfiets

CargoBike Lang

Nou, we zijn lid geworden van de bakfietsenclub hoor. De keuze viel op een tweedehands CargoBike Lang van Bakfiets.nl uit 2011. Al wat jaren op de markt en nog steeds als beste getest. Wonderlijk hoe relaxt zo’n gevaarte fietst. Eve (3 jr) op het bankje, Jip (3 mnd) nog in de Maxi-Cosi-houder en een cabriolet tent erop. Zo’n huif is prettig want hij zit vast op de bak. Klaart het weer op, dan klap je ‘m naar beneden op de neus van de bak. Nice.

Jippie ja jee!

Jippie ja jee

Eve heeft een zusje: Jip Bende Marie van der Zande. Geboren op 20 september om 09:14 in het BovenIJ ziekenhuis te Amsterdam. 3440 gram en net als haar grote zus 52 cm lang. We zijn heel blij met haar komst. Yke verblijft nog een paar dagen in het ziekenhuis, maar maakt het verder goed.

Willem-Alexander zet toon voor verkiezingen

Willem-Alexander

Kroonprins en IOC-lid Willem-Alexander gaf gisteravond bij de NOS een tussentijdse evaluatie van de Olympische Spelen in Londen en sprak de ambitie uit om de Spelen naar Amsterdam te halen in 2028. Zijn motivatie vond ik verrassend inspirerend.

“Het is voor Nederland heel belangrijk om weer een visie te hebben. Om op langere termijn te kijken waar gaan we met ons land naartoe. Het is allemaal korte termijn op dit moment. Als wij de Olympische Spelen als katalysator kunnen gebruiken om een lange termijn visie te hebben – Wat willen we met onze infrastructuur? Wat willen we met onze woningen? Wat willen we met onze sport? Met alles? – dan zijn de Spelen het ideale punt op de horizon om een nieuw Nederland te ontwikkelen waar we tientallen jaren profijt van zullen hebben.”

De subtekst sprak boekdelen en lijkt gericht aan Den Haag: oogkleppen af, stop de adhocratie en geef dit land weer een doel. Mooi thema voor de verkiezingen die op 12 september worden gehouden. +1 voor WimLex.

My First Baby: de kijkwijzer

Pingu

Eve was anderhalf toen we haar soms voor de buis zetten met een YouTube playlist Tom & Jerry tekenfilms. Todat iemand ons er op wees dat die serie best gewelddadig is. Verdomd, niet bij stilgestaan. Eve was er dol op. “Pie-pie en mauw-mauw” noemde ze ze. Daarna maar eens verdiept in geschikte series. Het begint met Teletubbies (“tie-tie”). Eve is nu 2,5 en zit in de fase van Dribble, Zandkasteel, Wielen van de Bus en Pingu. Laatst moest ze huilen omdat Pingu in het water was gevallen. Aandoenlijk. Niet dat er veel te vinden valt over welke series geschikt zijn voor welke leeftijd. Een pas geopende site die ik daarom kan aanbevelen is Mediasmarties. K3 is gelukkig pas vanaf 4 jaar. Tom & Jerry blijkt 5+. Ahum.

Pong klok slaat weer

Pong klok

Ik heb ‘m een half jaar moeten missen, maar hij is gerepareerd en weer thuis. De Pong Clock is een ontwerp van Sander Mulder, uitgebracht in 2005 in een gelimiteerde oplage van 200 stuks, die in één dag was uitverkocht. Eind december hield het scherm er mee op. Ik mailde Mulder die toezegde ernaar te kijken. Aanvankelijk leek de adapter de oorzaak, later bleek ook het scherm defect. Dat moest opnieuw gemaakt worden in Taiwan. Het is allemaal gelukt, de klok hangt weer aan de muur. Hulde voor Mulder die m’n klok niet zomaar afschreef en zijn creatie een tweede leven heeft gegeven. Zijn nieuwe Pythagoras stoel mag er ook zijn.

Kerstpakket 2011

Frozen Planet

It’s Christmas time. Twee weken vrij en een zelfsamengesteld kerstpakket om te unwinden. Gaan we: de Frozen Planet dvdbox, Call of Duty: Modern Warfare 3, Inventory #5, The Walking Dead volume 15, de seizoenfinales van Dexter en Homeland, opgespaarde afleveringen Hell on Wheels, een Oudejaarslot en een duizendklapper voor de 31e. Jij ook fijne feestdagen!


Welkom

Op de persoonlijke site van Erwin van der Zande. Uitgever en hoofdredacteur van Bright, curator bij Curated en techwatcher te boeken via The Next Speaker. Contact: erwin@bright.nl (pgp: D3AB77BC) @evdz 06-15082767 of skype 'erwinvanderzande'

Daar word je wijzer van

Laat me je verrassen

Onderwerpen

Movie ratings

Notificaties

Vul je mailadres in en ontvang een seintje als er nieuwe posts zijn op deze site.